Externalizare IT

Externalizarea IT (IT Outsourcing) reprezinta preluarea de catre o firma specializata, precum ITissimo, a tuturor responsabilitatilor legate de managementul infrastructurii IT din compania ta, mentenanta echipamentelor hardware (calculatoare, imprimante, servere, dispozitive mobile), mentinerea relatiilor cu furnizorii de echipamente si servicii IT, asigurarea si implementarea politicilor de securitate a datelor, oferirea de suport de tip help desk.

Externalizarea departamentului IT

ITissimo ofera servicii complete de externalizare a departamentului de IT din compania ta, preluand astfel toate atributiile intregului departament IT. Astfel te asiguri ca ai in permanenta un tehnician specializat care iti sta la dispozitie si nu depinzi de cunostiintele limitate ale unui singur angajat sau al unei echipe mici. 

Tehnicienii ITissimo sunt specializati si au experienta in administrarea tuturor echipamentelor si serviciilor IT pe care compania ta le poate avea, oferind in acelasi timp un raspuns rapid tuturor problemelor care pot aparea in compania ta.

Acest serviciu este de cele mai multe ori cerut de catre companiile mici si medii care inteleg importanta unui sistem informatic functional si sigur.

Externalizarea IT partiala

Acest serviciu se preteaza mai mult companiilor mari sau multinationale care au un departament IT propriu care se ocupa de administrarea retelei si de servicii help-desk de nivel 1, dar doresc consultanta pe anumite proiecte specifice, expertiza pe un anumit domeniu sau preluarea serviciilor de help-desk nivel 2 si 3.

De exemplu, in cazul unor companii multinationala, exista des cazul in care serverele centrale ce gazduiesc sistemele informatice sunt situate intr-un data-center din afara tarii si suportul pentru acestea este oferit de catre specialistii din headquarters, dar doresc suport local pentru echipile din Romania

De asemenea, companiile cu departament IT propriu pot apela la servviciile IT ale ITissimo in cazul implementarii unor proiecte specifice ca instalarea unor centrale VoIP, cablare structurata, inchiriere de imprimante, campanii de marketing online, etc.