Securitatea datelor

Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intimpla daca toate fisierele sau datele importante din compania ta ar disparea brusc? Care ar fi impactul asupra afacerii tale? Cat de greu ti-ar fi sa le recuperezi? Ce ar insemna ca cineva de la concurenta sa aiba acces la datele clientilor tai, date de contact, contracte, rapoarte de vanzari, e-mail-uri? Cu siguranta doar tu poti raspunde acestor intrebari, iar indiferent care este raspunsu,l cu siguranta nu este unul placut.

Valoarea oricarui sistem informatic, fie ca vorbim de calculatoare sau servere, consta in datele pe care le stocheaza si modul in care acestea sunt folsite in desfasurarea activitatii companiei tale.

Datele pot fi compromise in multe moduri, incepand de la un virus, malware, ransomware, defectarea componentelor hardware, hacking, furt, pana la eroarea umana.

Politici de Securitate a Informatiilor

Dupa analizarea fluxului de productie din compania ta vom realiza o politica stricta de securitate a informatiilor pe care o vom aplica tuturor dispozitivelor din firma, fie ca vorbim de laptopuri, calculatoare sau dispozitive mobile. Vom stabili niveluri de acces pe fiecare departament si competenta personalului astfel incat sa asiguram un acces restrictionat la datele sensibile din companie.

Ne vom asigura ca sistemul de autorizare pentru accesul la informatii este unul sigur si ca datele tale nu vor putea fi accesate de o alta persoana din afara organizatiei tale.

Prin procedurile pe care le vom implementa la nivelul companiei tale ne vom asigura ca toate datele importante vor fi bine pazite si nu va fi posibila scurgerea de informatii. De foarte multe ori se intampla ca un angajat care e pe cale sa paraseasca compania sau sa i se inceteze relatiile contractuale sa sustraga informatii confidentiale din serverele sau bazale de date ale firmei inainte de a se angaja la un competitor, acestea fiind pentru el asul din maneca pentru a-si asigura noul job. Prin politicile stricte de securitate a informatiilor vom minimaliza aceste riscuri.

De asemenea, date sensibile se afla si pe dispozitivele mobile ale angajatilor tai, fie ca e vorba de telefonul mobil, tableta sau laptop, date precum emailuri, contacte, fisiere partajate, etc.. In cazul pierderii acestora sau al accesului neautorizat, informatiile tale pot ajunge pe mainile oricui si pot fi folosite impotriva ta. Ne vom asigura ca toate aceste informatii sunt criptate la cel mai inalt nivel si se vor folosi metode de autentificare complexe pentru a inlatura riscul accesului neautorizat la date.

Solutii de Back-up

Vom implementa la nivelul companiei tale solutii moderne de back-up, atat locale cat si in cloud. Prin aceste metode ne asiguram ca in cazul unui dezastru informatic, fie ca vorbim de cedarea echipamentelor hardware, infectarea cu virusi, un atac de tip "hacking" din exterior sau eroare umana, bazele de date si fisierele se pot recupera in cel mai scurt timp posibil si readuce la starea initiala fara a pierde date importante.

ITissimo ofera solutii de back-up a datelor importante atat pe suport local, prin sincronizarea datelor in timp real pe un mediu de back-up aflat in sediul companiei, cat si solutii de cloud back-up pe serverele proprii sau ale partenerilor de solutii de back-up profesionale.

Consultanta si implementarea solutiilor de back-up este oferita tuturor companiilor care au un abonament de mentenanta IT cu noi.

Monitorizarea Permanenta a Serverelor

Prin implementarea politicilor de securizare a datelor, echipa ITissimo va monitoriza 24/7 activitatea si incarcarea serverelor pe care sunt gazduite informatiile companiei. Vom primi alterte in timp real cand oricare dintre servicii are o problema sau una dintre componentele hardware ale serverelor incepe sa dea semne ca va ceda.

Echipa ITissimo va actiona imediat pentru a remedia problemele aparute inainte ca datele sa fie compromise. De cele mai multe ori acest proces este total transparent utilizatorilor.

Securizarea retelei

In fiecare zi sute sau mii de atacuri sunt tintite catre fiecare server sau calculator care este conectat la internet. Un sistem informatic care nu este protejat in mod activ este foarte vulnerabil la astfel de atacuri si siguranta datelor pe care aceste servere le stocheaza este compromisa.

In reteaua companiei tale vor fi instalate sisteme Firewall ce vor filtra pachetele de date venite din exterior conform unor politici stricte. Toate porturile si serviciile vor fi atent monitorizate pentru a preveni eventuale atacuri.

De asemenea, vom actualiza in permanenta software-ul si vom aplica toate patch-urile de securitate pentru a ne asigura ca datele sunt protejate la cel mai inalt nivel.

Solutii AntiVirus

Toate abonamentele de mentenanta IT pe care ITissimo le ofera clientilor includ solutii de protejare a calculatoarelor impotriva virusilor informatici, inclusiv cei de tip malware sau ransomware. Prin implementarea solutiilor antivirus ne asiguram ca datele din calculatoare si servere vor fi protejate impotriva virusilor informatici.


Pentru mai multe detalii legate de serviciile IT sau abonamentele de mentenanta IT nu ezita sa ne contactezi aici.

Cere un audit gratuit!