Avantajele externalizarii

Daca ai ajuns pe acest site inseamna ca deja iei in considerare externalizarea departamentului de IT din cadrul companiei tale. Cel mai probabil ai realizat nevoia unui contract de mentenanta pentru a asigura securitatea datelor tale, neintreruperea activitatii din cauza problemelor IT si nevoia angajatilor tai de un mic ajutor in cazul in care vor avea nevoie. Acum probabil iti pui intrebarea, normala de altfel, cat ma costa? Ce varianta e mai avantajoasa?

Prin externalizarea serviciilor IT catre ITissimo nu numai ca reduci costurile cu mentenanta, administrarea si serviciile de help-desk in cadrul companiei tale, dar solutia externalizarii iti va pune la dispozitie un spectru mult mai larg de competente, disponibilitate si scalarea serviciilor in functie de necesitatile afacerii tale.

Care sunt costurile cu unul sau mai multi angajati?

Daca te-ai gandit sa angajezi un IT-ist in cadrul companiei cu siguranta ai luat in calcul anumite costuri. Pentru inceput vor exista costuri cu recrutarea, postarea de anunturi pe site-urile de profil sau angajarea unei companii de HR specializata pe IT. Apoi interviurile si selectia candidatilor. Dar stii ce sa-i ceri unui tehnician sau inginer IT la momentul angajarii din punct de vedere tehnic? Aceste costuri pot ajunge usor la 200-400€.

Salariul unui IT-ist medium level sau senior incepe de la 1000€ si poate ajunge la 2000€ lunar. Dar sa luam minimul, 1000€ net. Asta inseamna pentru compania un cost de aproximativ 2000€ lunar daca aduni taxele pe care le platesti pentru acest contract de munca plus alte cheltuieli conexe: spatiu birou, telefon, laptop, cafea, apa, etc. De asemenea, in cazul in care departamentul tau IT este compus dintr-o singura persoana trebuie sa iei in considerare si concediile de odihna si pe cele medicale. 

Experienta si calificarile

Evident, un singur om va avea anumite limitari in ceea ce priveste competentele. Multe dintre companiile mici sau medii nu isi permit sau nu se justifica angajarea unui om foarte experimentat care sa acopere o paleta mai larga de expertiza. Chiar si asa, limitarile unui singur om sunt evidente.

Nici membrii echipei ITissimo nu le stiu pe toate luati individual, dar in timp ne-am construit o echipa care sa acopere cat mai multe dintre ariile de competenta in domeniul IT. Alegand serviciile de externalizare de la ITissimo ai la dispozitie experienta si calificarile unei intregi echipe de IT-isti.

Avantajele principale ale externalizarii IT

  • Reducerea semnificativa a costurilor cu infrastructura IT
  • Disponibilitate permanenta
  • Experienta vasta in administrare de servere si retele
  • Ai access la toata gama de servicii ITissimo
  • Confidentialitatea garantata prin contract
  • Discounturi la achizitiile de hardware si software
  • Control si transparenta a bugetelor

Poti vedea aici mai multe detalii despre abonamentele de mentenanta IT