Virtualizare si VPN

ITissimo ofera solutii complet integrate de virtualizare si VPN (Virtual Private Network) pentru clientii nostri ce au contracte de mentenanta IT sau de externalizare a serviciilor IT.

Solutiile de virtualizare si VPN se pot oferi ca solutii Cloud SaaS (Software as a Service) bazate pe abonamente lunare sau prin implementarea serviciilor pe echipamentele proprietare ale clientului.

Virtualizare

Solutiile de virtuzalizare au castigat foarte mult in popularitate datorita beneficiilor pe care le pot oferi. Solutiile de virtualizare s-au extins catre mai multe arii putand fii implementate in virtualizarea desktop-urilor, a serverelor, a storage-ului, a aplicatiilor, cat si a echipamentelor de retea.

Beneficiile virtualizarii se regasesc in flexibilitatea solutiilor implementate, scaderea costurilor de operare ale serviciilor, usurinta de administrare. Practic, virtualizarea inseamna partajarea resurselor hardware intre mai multe servicii, ne mai fiind necesara achizitia unui echipament hardware pentru fiecare serviciu deservit in parte (Email, baza de date, telefonie, file storage, etc). 

ITissimo ofera servicii de virtualizare pentru servere (fie cele proprietare sau ca solutie inchiriata pe serverele ITissimo) ce permite partajarea resurselor unui echipament hardware catre mai mai multe servicii. Astfel se imbunatateste disponibilitatea serviciilor, permite un management centralizat, se obitine o scadere a costurilor cu licentierea software, cat si un consum mai mic de energie cu pana la 60%.

Serviciile de virtualizare se pot implementa si la nivelul desktopurilor din companie prin implementarea VDI (Virtual Desktop Infrastructure). Statiile de lucru vor folosi resursele serverului ce deserveste acest serviciu permitand astfel o mai mare independenta a locatiei statiilor, un management centralizat si mai facil cat si o siguranta mai mare a datelor.

VPN (Virtual Private Network)

Companiile ce au doua sau mai multe sedii (puncte de lucru) cat si companiile a caror model de business permite angajatilor sa lucreze de la distanta sau sa fie pe teren, au nevoie de inteconectarea tuturor sediilor sau echipamentelor din retea pentru preluarea datelor din serverele centrale, partaja documente intr-un regim securizat sau folosirea resurselor puse la dispozitie de catre companie.

Solutiile VPN implementate de ITissimo pot fi solutii Managed VPN pe baza de abonament lunar si presupun implementarea pe serverele si echipamentele ITissimo sau pot fi implementate pe echipamentele hardware existente in infrastructura existenta a companiei tale.

Conexiunile VPN sunt realizate cu solutii hardware si software de ultima generatie ce permit transferul de date complet securizat. Toate conexiunile sunt criptate cu chei de 1024 bit, fiind 100% sigure.